Бил Гейтс предлага "дигитална революция" за борба с глада

5411
Бил Гейтс предлага "дигитална революция" за борба с глада

Основателят на компютърния гигант Майкрософт Бил Гейтс призова да се извърши "дигитална революция" като част от борбата с глада по света, предаде БГНЕС.

Според него това може да стане като се увеличи продуктивността на животновъдството с помощта на сателитни системи, видеотехнологията или селекцията на посевния материал.

"Ние трябва много сериозно да помислим как можем да използваме дигиталната революция за иновации, включително в животновъдството. Ако се занимавате с бедността, трябва да се обърнете към земеделието. Ние сме убедени, че дребните земеделци могат да удвоят, а в някои случаи - и да утроят добивите си в близките 20 години, като същевременно съхранят плодородието на земята си", заяви Бил Гейтс на ежегодната конференция в Рим на Международния фонд за развитие на земеделието.

Той цитира като пример за успешно използване на информатиката програмирането на генома на растението маниока, което позволява на земеделските стопани да прогнозират рандемана на посевния материал и да намалят срока за разработване на нов сорт от 10 на 2 години.

Бил Гейтс дарява $750 млн. за борбата със СПИН

Шефът на Microsoft Бил Гейтс обеща да дари 750 млн. долара на световен фонд за борба със СПИН и призова правителствата да продължат с ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com