Бунтовниците нарушиха примирието в Сирия

3987
Бунтовниците нарушиха примирието в Сирия

Бунтовници от антиправителствените сили днес, въпреки обявеното примирие, нападнаха база на въоръжените сили в северозападната част на страната, съобщи АФП, като се позова на изявление на OSDH, предаде КРОСС.

Както съобщава ръководителят на организацията Рами Абдел Рахман, „жестоките боеве са започнали сутринта в района на базата Уади Дрейф. В отговор на нападението на противниците на режима на Асад, сирийските правителствени войски са нанесли удар по едно от съседните до базата село, намиращо се на пътя на стратегически път, свързващ Дамаск и Алепо.

Телевизията показва как Асад се моли в джамия

Сирийската официална телевизия показа президента Башар Асад да се моли тази сутрин в джамия в столицата Дамаск по случай мюсюлманския...

Това е първият случай на нарушаване на обявеното снощи прекратяване на огъня във връзка с мюсюлманския празник Айд ал Адха (Курбан Байрам), заяви Рами Абдел Рахман, ръководител на неправителствената организация Сирийски наблюдател за правата на човека.

Той уточни, че наравно с бунтовниците се сражават бойци от ислямистката групировка Фронт ал Носра, свързана с Ал Кайда, които са автори на редица атентати в Сирия и в сряда категорично отхвърлиха прекратяването на огъня.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com