Чавес моли Бог за още живот

3255
Чавес моли Бог за още живот
Според някои онкоспециалсти на венецуелския президент му остават не повече от 6-7 месеца живот

Президентът на Венецуела Уго Чавес се обърна към Бог с молба да му даде още живот, за да може да реализира плановете си за благоденствието на страната.

Това стана по време на католическа литургия, предавана пряко по държавната венецуелска телевизия, съобщи БГНЕС.

"Господи, дай ми живот! Исусе, дай ми своя трънен венец, кръвта ми да потече, дай ми сто кръста, за да ги нося, но само ми дай живот, защото имам да сторя още толкова много неща за благото на моите народ и родина!", издекламира прочувствено Чавес със сълзи на очи по време на литургията, изнесена в родния му щат Баринас, на която присъстваха неговите родители и други роднини.

Чавес, определящ себе си като марксист-католик, се бори с рака вече година. Наскоро той се завърна във Венецуела след 3-седмичен курс по лъчетерапия в Куба.

Сълзите по лицето му, които видя цяла Венецуела, са прецедент, тъй като до момента Чавес демонстрираше непоправим оптимизъм, че ще се излекува от коварната болест.

След края на литургията венецуелският президент обясни пред журналисти, че се разчувствал, понеже държал родителите си за ръцете - нещо, което не му се било случвало от дете. Венецуелската опозиция пък нарече сълзите на Чавес и обръщението му към Бог "театър".

Чавес страда от лейомисаркома – извънредно рядко срещан тумор, който понякога достига 20 см в диаметър. Според някои онкоспециалсти на венецуелския президент му остават не повече от 6-7 месеца живот.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com