Документи разкриват участието на Асад в смазването на протестите

5335
Документи разкриват участието на Асад в смазването на протестите

Появили се вероятно официални сирийски документи разкриват как президентът Башар Асад лично е подписвал планове, изготвени от кризисния центът в правителството му, даващи приоритет на мерки за сигурност, които да попречат на протестите срещу режима му да достигнат Дамаск.

Стотици страници поверителни документи, показани на телевизия „Ал Джазира” от дезертьор, описват ежедневните срещи на ръководителите на всички сирийски служби за сигурност и разузнаване, които обсъждат събития и издават заповеди, одобрявани после от президента.

Експертите на ООН са в Сирия, сраженията в Дамаск стихнаха

Ожесточени сражения бушуваха до тази сутрин в Дамаск между дезертьори и войници от редовната армия, а преди обед там пристигнаха межд...

„Ал Джазира” съобщи, че документите са изнесени от страната от Абдел Маджид Баракат, началник информация в държавната служба за кризисни ситуации, който сега се укрива в Турция с активисти на сирийската опозиция.

Публикувани миналата седмица от “Гардиън” имейли, също получени от сирийската опозиция, показват безгрижния живот на Асад и съпругата му Асма, очевидно изолирани от кръвопролитията и насилието в страната.

В същото време генералният секретар на ООН Бан Ки-мун заяви, че ситуацията в Сирия е абсолютно недопустима. Той призова сирийските власти незабавно да прекратят насилието, предаде Би Би Си.

По време на посещение в Индонезия генералният секретар на ООН призова международната общност да обедини усилията си за прекратяване на кръвопролитията в Сирия.

Асма Асад: Аз съм истинският диктатор

Родената във Великобритания съпруга на сирийския президент Асма ал Асад е споделила с приятел, че тя е „истинският диктатор&rdquo...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com