Едно от момичетата от Pussy Riot влезе в болница

9331
Едно от момичетата от Pussy Riot влезе в болница

Едно от момичетата от скандално известната руска група Pussy Riot постъпи в болница. Надежда Толоникова е влязла в лечебно заведение заради тежко главоболие. Толоникова излежава двугодишна присъда в наказателна колония заради насаждане на религиозна омраза по време на изпълнение на песен срещу руския президент Владимир Путин в църквата "Христос Спасител" в Москва.

"В наказателна колония, в която е тя, е много трудно", заяви колежката й Екатерина Самуцевич, която беше освободена след обжалване на присъдата. "Тя работи на две смени и няма време за почивка" , обясни тя пред "Гардиън", предаде bTV.

Париж отвръща на удара: Френско гражданство за Pussy Riot

Момичетата от руската пънк-група Pussy Riot са предложени за почетни граждани на Париж. Предложението е на френската партия „Евро...

Толоконикова беше подложена на специално медицинско изследване през декември, до което се стигна след множеството оплаквания от силни главоболия. Изследванията, цитирани от адвоката й Ирина Кхрунова показаха, че мигрените могат да бъдат "много сериозни".

Тя е била преместена в болницата на 24 януари след официална жалба до директора на затвора.

Затворниците в женските колонии в местата за лишаване от свобода са длъжни да работят ежедневно, спят в огромни помещения с още 200 други души и трябва да следват стриктен режим, започващ в 6 сутринта. Толоконикова била изтощена от допълнителните задължения, които й били дадени към осемте часа на ден, които тя прекарва в шиене на униформи на руските служби за сигурност, допълни адвокатът й.

Момичетата от Pussy Riot устроиха пънк молебен срещу Владимир Путин и оскверниха храма „Христос Спасител” в Москва, с което си спечелиха международен интерес и две години затвор.

Феликс Баумгартнер и Пуси Райът - във фокуса на Business Insider

Феликс Баумгартнер, който направи скок от стратосферата, е номер едно в класацията за най-впечатляващи хора на Business Insider за тази...

Редактор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com