Феликс Баумгартнер и Пуси Райът - във фокуса на Business Insider

9315
Феликс Баумгартнер и Пуси Райът - във фокуса на Business Insider

Феликс Баумгартнер, който направи скок от стратосферата, е номер едно в класацията за най-впечатляващи хора на Business Insider за тази година.

Особен акцент обаче изданието поставя върху руската пънк група "Пуси Райът". Момичетата са класирани на 15-то място от общо 20 номинации.

Феликс имал фобия от скафандъра

Феноменалният полет на Феликс Баумгартнер е бил на крачка от провал заради това, че австриецът не харесал костюма си. Любителят на сил...

Трите участнички в групата получиха присъда от две години лишаване от свобода по обвинение в хулиганство за изпълнението на пънк молебен в храма Христос Спасител в Москва през февруари 2012 година, припомня сайтът Лента.Ру, цитиран от БГНЕС..

Business Insider подчертава, че за класирането им е била важна не толкова самата им изява, а хладнокръвието, с което те са посрещнали прекомерната реакция от страна на руското ръководство начело с Владимир Путин.

Сред останалите хора и събития, впечатлили света през годината, са държавният секретар на САЩ Хилари Клинтън, генералният директор на Yahoo! Мариса Майер и постиженията на марсохода Кюриосити.

Редактор: Ивайло Петров

"Пуси райът"сред 100-те мислители на годината

На 16-то място в класацията на сп. "Форин полиси" "100-те мислители на 2012 г." са участничките от руската група "Пуси райът", съобщ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com