ЕП стартира информационната си кампания за европейските избори през 2014 г.

19683
ЕП стартира информационната си кампания за европейските избори през 2014 г.

На 10 септември Европейският парламент даде официален старт на своята информационна кампания за повишаване на осведомеността за предстоящите европейски избори през 2014 г. Кампанията ще се състои от четири етапа и ще продължи и след самите избори до избирането от новия Парламент на председател на Европейската комисия, съобщи пресслужбата на ЕП.

„Единственият начин да се даде легитимност и да се повлияе на вземането на решения на европейско ниво е чрез Европейския парламент“, подчертава Ани Подимата (С&Д, Гърция) — един от двамата заместник-председатели на ЕП, отговарящи за комуникациите. „Съществува виждане, че в настоящата икономическа криза липсва легитимност при вземането на политически решения в ЕС. Избирателите в ЕС имат изключителната възможност да определят политическото мнозинство в Парламента, което ще определи курса за изготвяне на законодателство, ще промени лошите политики и ще поведе дебата в петте години след изборите“, заявява тя.

Кери призова ЕС да отложи забраната за израелско финансиране в окупираните територии

Американският държавен секретар Джон Кери призова ЕС да отложи планираната забрана за финансиране на израелски организации в окупиранит...

„Европейският парламент е камарата на гражданите на ЕС — ние сме гласът на гражданите в процеса на вземане на решения в ЕС“, посочва другият заместник-председател на ЕП за комуникациите — Отмар Карас (ЕНП, Австрия). „Този път обаче е по-различно. Тази кампания проправя пътя към европейските избори на 22—25 май 2014 г., но продължава и след това — до избирането от Парламента на председател на Европейската комисия и до даването на одобрение на политическата програма на новата Комисия.“

В днешно време мнозинството от законодателните актове се оформят на европейско ниво, което дава на Европейския парламент поне толкова правомощия, с колкото разполага и всеки един национален парламент. Затова за избирателите е важно да знаят какви решения се вземат в Брюксел (или Страсбург) и как те могат да повлияят върху тези решения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com