Евродепутатите ни печелят 20 пъти повече от своя среден избирател

5804
Евродепутатите ни печелят 20 пъти повече от своя среден избирател

Депутати в Европейски парламент изкарват за година десет пъти повече пари от средния жител на Стария континент, или 213 924 евро срещу 21 844 евро, съобщиха италианските медии. За колосалната сума от над милион евро средният италианец трябвало да се гърби 45 години, англичанинът - 40, германецът - 39, полякът пък - цял живот или 78 години. На българина – най-бедния сред европейците, няма да му стигне и век да изкара многото пари, защото за да минат те през ръцете му, ще са нужни към 108 години.

Журналистката от в. „Република” е изчислила също така, че един нашенски евродепутат получава на година 2051% повече пари от своя среден избирател. Или 20 пъти повече. Съответно, България води класацията по тази разлика, следвана от Румъния, Литва и Латвия, Италия е по средата, а на „дъното” са Германия, Холандия и Швеция. Тоест в последните държави въпросният „дисонанс” е най-малък.

Европейският парламент въвежда кирилицата в официалните си документи

Европейският парламент ще започне да използва изцяло кирилица в официалните си документи и комуникация на български език. Това ще стане...

"Недопустима бездна”, обобщи информацията най-тиражираният римски в. "Република”, давайки така израз на шока на жителите на Апенините от получаваните от избраниците им в Страсбург суми. Още повече че тези пари се оказват към два пъти повече от заплатата на залягащите над законите депутати и сенатори в двете камари на италианския парламент, предаде БЛИЦ.

Анализаторите пресметнаха също така, че за един мандат всеки от 766-те европейски парламентаристи си докарва бруто 1 милион и 69 хиляди евро. Които са почти нетни, тъй като счетоводителите в Страсбург не държали особена сметка на това за какво са изразходвани най-вече парите, давани за различни признати режийни разноски.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com