Европа на нокти за ГМО-рака

9699
Европа на нокти за ГМО-рака

Френски учени откриха връзка между генномодифицираната царевица и ракови заболявания. Резултатите от двугодишни изследвания на независима лаборатория за няколко часа обиколиха целия свят.

„Европейската комисия вече се обърна към Европейката агенция за безопасност на храните, за да се убеди в достоверността на това изследване и обещава да вземе мерки, ако резултатите му са „основани на достоверни научни данни”, съобщи пред вестник “Российская газета” говорителят на ЕК по въпросите на здравеопазването и правата на потребителите Айкатерини Апостола.

ГМО опасност: Няма задължение модифицираните продукти да са обозначени

Европейското законодателство не задължава производителите на животински храни да обозначават наличието на ГМО, предаде Тв7. При пок...

Също така правителството на Франция е възложило на Националната агенция по безопасност на храните да извърши щателно проучване на получената информация.

Едва преди три години Европейката агенция за безопасност на храните стигна до извода, че генномодифицираната царевица NK603 е „толкова безопасна, колкото и обикновената царевица”. Какво е новото в сегашното изследване? „Първо, генномодифицираният белтък и пестицидите са изследвани от гледна точка на дългосрочното им въздействие върху здравето и по-задълбочено, отколкото това са направили правителствата и представителите на индустрията”, обяснява ръководителят на проекта, професорът от университета в Кан Жил-Ерик Сералини.

Редактор: Яна Баярова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com