Франция спира плащанията за насърчаване на ромите да се връщат в родината си

5342
Франция спира плащанията за насърчаване на ромите да се връщат в родината си

Франция ще спре плащанията за насърчаване на ромите да се завърнат в родината си, но не прави нищо да им попречи да се върнат във Франция. Вътрешният министър Манюел Валс каза в неделя, че т. нар. „хуманитарна помощ” ще бъде спряна в края на годината, предаде РФИ. Плащанията от по 300 евро за възрастен и по 100 евро за дете бяха въведени от правителството на Никола Саркози.
Те бяха достъпни за всички граждани на ЕС, но реално целеше да насърчи ромите да се върнат в Румъния и други източноевропейски държави.

Правозащитни организации обвиниха Валс, че продължава политиката на Саркози за ромите, която ООН определи като дискриминационна. Активистите им бяха особено критични към хуманитарните плащания, твърдейки, че хората взимат парите и след това се връщат във Франция.

Безработицата във Франция отбеляза рекорд

Равнището на безработицата във Франция през третото тримесечие на 2012 г. се увеличи с близо 10.3% спрямо второто тримесечие на годинат...

Ромското население на Франция се запази стабилно, около 15-20 хиляди души, според твърденията им, въпреки факта, че 10 600 души са получили такива плащания през изминалата година.

Валс каза, че плащанията ще бъдат спрени „в следващите няколко дни”, но държавата ще продължи да плаща билетите за връщане и ще раздава по 50 евро, за да могат да се приберат по домовете си след завръщането в родината им.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com