Гърците започнаха да връщат парите си в банките

4750
Гърците започнаха да връщат парите си в банките

През октомври 2012 година общият размер на депозитите в гръцки банки е достигнал 155,2 милиарда евро от 154,3 милиарда евро в края на септември, съобщи вестник “Катимерини”. Това е увеличение от 916 милиона евро за един месец, сочат данните на Централната банка на Гърция, предаде БГНЕС.

Лекият ръст на депозитите през миналия месец се дължи преди всичко на корпоративни средства, докато депозитите на домакинствата са останали без промяна.

В същото време долната камара на германския парламент започва дебатите по новата европейска помощ за Гърция, която трябва да бъде гласувана утре, предаде ДПА.

Очаква се при гласуването депутатите да подкрепят отпускането на помощта, която ще осигури на затруднената финансово Гърция общо 43,7 милиарда евро.

Парламентите в други страни на еврозоната като Холандия и Естония също трябва да обсъдят спасителния план, който получи одобрение на срещата на финансовите министри на еврозоната и Международния валутен фонд  в нощта на понеделник срещу вторник.

Германия обаче е най-големият вносител в спасителните фондове на еврозоната, затова гласуването в германския парламент се приема за решаващо в усилията на Европа Гърция да не обяви фалит и да не излезе от еврозоната.

Редактор: Десислава Ушатова

Гърция, която познаваме, изчезна безвъзвратно

„Щафетата” на консултациите, която започна в Атина, премина от двете страни на Атлантическия океан и финишира в Брюксел, д...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com