Холандия поиска пълен контрол над финансите на Гърция

6179
Холандия поиска пълен контрол над финансите на Гърция

Министърът на финансите на Холандия Ян Кеес де Ягер настоя ЕС и МВФ да имат постоянен контрол над взимането на решения за приходите и публичните разходи от правителството в Гърция, предаде АФП.

„Подкрепям постоянното присъствие на „тройката” в Атина, каза де Ягер. Холандският министър посочи, че партньорите, които се ангажират да дават на Гърция средства през следващите години, се нуждаят от „постоянно присъствие”, диктуващо политиката на място, а не от контрол на всеки три месеца.

САЩ подкрепят отпускането на нов заем за Гърция

САЩ обявиха, че подкрепят идеята за отпускането на нов заем от Международния валутен фонд за Гърция, като приветстваха споразумението, ...

По-рано холандският премиер Марк Рюте заяви, че еврозоната би се справила с излизането на Гърция от монетарния съюз много по-лесно отколкото преди 18 месеца.

Започна срещата на министрите на финансите на страните от еврозоната, на която трябва да бъдат съгласувани условията за втората спасителна помощ за Гърция.

След месеци на остри дебати министрите започнаха обсъждането на втория спасителен пакет при закрити врата.

Преди началото на срещата гръцкият министър на финансите Евангелос Венизелос заяви, че е оптимист за втората спасителна програма за Атина. Междувременно директорът на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард похвали усилията на Гърция за стабилизиране на икономиката.

МВФ: Дългът на Гърция няма да спадне до очакваното ниво

Международният валутен фонд прогнозира, че през 2020 г. гръцкият дълг ще надхвърли нивото, до което страната се надява да го сведе, с...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com