И френските депутати се оплакаха от много работа

3399
И френските депутати се оплакаха от много работа

И във Франция депутатите възроптаха срещу "нечовешкия" ритъм на работа. Френските народни представители излязоха в едномесечен отпуск, но настроението срещу извънредните сесии в парламента вече е очевидно, пише вестник "Фигаро".

На 9 септември и Националното събрание, и Сената ще имат поредна извънредна сесия - трета, откакто са в този състав. През юни беше последната извънредна сесия на парламентаристите.

Пасажерите от изгорелия във Франция български автобус се прибраха

Българите от изгорелия във Франция автобус днес следобед се прибраха в родината си, предаде БГНЕС. Злополучното пътуване отне три дни ...

Именно юнската сесия предизвика брожението на френските народни избраници, след като депутатът Ален Турне, представител на радикалната левица, заяви, че е недопустимо заседанията да продължават до 2:30 часа сутринта, а на следващия ден да започват в 9:30 часа. При едно от заседанията на юнската извънредна сесия, при гледането на реформата във финансовия сектор, касаеща банките, докладчикът по законопроетка Карин Берже дори е припаднала.

Председателят на законодателната комисия във френския парламент Жан-Жак Юрвоа подкрепи Турне и каза, че има твърде много закони за обсъждане, текстовете не са добре подготвени и се работи твърде бързо - само по един прочит на закон във всяка камара.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com