ИНА: Албанците в Македония имат право на революция

15807
ИНА: Албанците в Македония имат право на революция

Албанската новинарска агенция INA публикува преди дни специална статия, в която се призовават албанците в Македония към революция, съобщават "А1.он" и "ПлюсИнфо", цитирани от КРОСС.

Автор на материала е Валбона Вардари. Позовавайки се на американския писател и философ Хенри Дейвид Торо, тя обръща специално внимание на неговата книга "За гражданското непослушание". Изхождайки от написаното в нея, тя отправя редица призиви и препоръки, подтикнати от положението на албанците в Македония.

Вардари смята, че албанския народ в Македония е "в състояние на безкрайна мизерия под колониалната окупация в БЮРМ и изнервен от политическите елити, трябва да вземе съдбата си в свои ръце и да престане да е в подчинение на славомакедонското правителство, което е тиранично".

"Отпорът срещу тази колониална, терористична и антиалбанска държава е от жизнено значение за реализирането на свободата и затова всички хора трябва да работят против славяномакедонското правителство, за да може най-накрая да се осъществи деколонизацията,  правото на самоопределение и правото на референдум за създаване на една-единствена национална държава, наречена Албания", пише авторът.

Материалът най-накрая завършва с призива: „Действайте и се борете срещу славомакедонската колониална власт, за свободата на вашите деца“.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com