Румъния дава на заден за еврозоната

5308
Румъния дава на заден за еврозоната

Румънският премиер Виктор Понта днес изрази съмнение, че страната му ще влезе в еврозоната през 2015 година, каквито бяха досега амбициите на румънските власти, предаде АФП.

„Целта за влизането на Румъния в еврозоната през 2015 година не е определена безвъзвратно”, посочи Понта, като все пак подчерта, че усилията страната да отговори на критериите за членство във валутния съюз „трябва да бъдат продължени”.

Грандиозен скандал в банковата система на Румъния

Прокурорите от Дирекцията за разследване на организираната престъпност и тероризма в Румъния издадоха вчера заповеди за задържане на 33...

„Важно е да спазим критериите, особено тези, които са свързани с инфлацията и дефицита”, подчерта още румънският премиер.

Изявлението идва, след като през уикенда президентът на Румънската централна банка заяви, че влизането на Букурещ в еврозоната през 2015 година „вече не е на дневен ред”.

Германският канцлер Ангела Меркел прогнозира, че най-малко още пет години ще са нужни на еврозоната, за да се възстанови от дълбоката дългова криза.

Тя смята, че Европа е на прав път за преодоляване на кризата, но допълва, че ситуацията не може да се оправи за една или две години. „Ще са ни необходими поне още пет години“, каза тя на конференция в Щернберг, Германия.

В Румъния разбиха мрежа за банкови измами

Около 50 души, в това число високопоставени служители и заместник-директор на румънския филиал на френската банка Сосиете Женерал, бяха...

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com