Иран иска международна помощ в борбата с наркотрафика

10211
Иран иска международна помощ в борбата с наркотрафика

Иран поиска днес от международната общност да засили борбата срещу контрабандата на наркотици, от която страната е сериозно засегната поради близостта си до Афганистан, първи световен производител на опиум според ООН, предаде БГНЕС.

"Ние призоваваме страните, които са жертва на наркотрафика, да правят по-големи инвестиции и да предоставят необходимата екипировка на иранските сили за борба срещу дрогата, заяви Алаедин Боруджерди, председател на Комисията по международни отношения и национална сигурност.

В същото време заместник-директорът на националната полиция Ахмад-Реза Радан заклейми международните санкции срещу неговата страна заради нейната оспорвана ядрена програма, защото тези санкции според него не позволяват на Иран да има специално обучени кучета за откриване на наркотици, обикновена електронна техника или поне да получава малка финансова подкрепа. "Иран е на предната фронтова линия в борбата с наркотиците, нашата дейност цели да защитава не само Иран, а и всички страни, изправени пред заплахата на дрогата", подчерта Радан.

ООН: Дизайнерските дроги заливат света

Много бързо се увеличава броят на нови наркотични вещества, продавани с етикетите на "легална или дизайнерска дрога", алармира в свой...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com