Иран увеличава с 50% сумите, които всеки месец дава на гражданите си

5016
Иран увеличава с 50% сумите, които всеки месец дава на гражданите си

Иран увеличава с петдесет процента сумите, които всеки месец дава на гражданите си . Решението е взето в момент, когато инфлацията се увеличава, а националната валута - реалът, се обезценява, добавя Ройтерс, цитирана от БНР.

В края на 2010 г. иранското правителство започна първата фаза на Плана си за целеви субсидии, опитвайки се да отучи иранците от щедрото субсидиране на цените на храните и на горивата и да намали държавните разходи. Тогава президентът Махмуд Ахмадинеджад каза, че това е "най-важният икономически план за последните 50 години".

Иран: САЩ вече не могат да диктуват политиката

Иранският президент Махмуд Ахмадинеджад заяви, че САЩ вече не могат да диктуват политиката на останалата част на света и посочи, че отн...

След допълнителните плащания, за които сега се съобщава, огромното мнозинство от иранците ще получават по 730 000 реала (около 60 щатски долара) чрез преки плащания всеки месец. Увеличението скоро ще бъде внесено в сметките на получателите на помощите, казал Бехруз Моради, ръководителя на организацията за целеви субсидии, но парите ще могат да се използват, след като през април започне изпълнението на втората фаза от плана.

Целта на втората фаза е да се ограничат плащанията и те да се полагат не на 90, а на 80 процента от населението. Критици на плана обвиняват президента, че това е програма на неразумно харчене на пари, довела до повишаване на инфлацията.
След като започна прилагането на реформата, цените на хранителните стоки и на горивата постоянно се покачват, създавайки сериозни финансови проблеми на милиони иранци. Цената на бензина скочи с 500 процента.

Миналата година Международният валутен фонд похвали иранското правителството за политиката му на по-диференцирани помощи, довела до намаляване на потреблението на бензин и на инфлационния натиск.

По официални данни инфлацията е спаднала и е около 20 на сто, но критично настроени депутати твърдят, че реалното й равнище е по-близко до 50 на сто.

Русия: Отнасяйте се деликатно към Иран

Днес Русия се обяви в защита на Иран, подчертавайки, че отношението към нейните съседи трябва да бъде "деликатно", в момент на засилв...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com