Искаме едрият бизнес да плаща данъци, казват Берлин, Париж и Лондон

8205
Искаме едрият бизнес да плаща данъци, казват Берлин, Париж и Лондон

Гръмките искания от страна на членове на Г-20, свързани с развитието на световната икономика, не са новост, но новото искане на Германия, Франция и Великобритания определено прави впечатление.

Трите най-влиятелни държави в Европа искат да има глобална данъчна реформа и нови правила, които да задължат едрият бизнес да си плаща данъците и да не му дадат възможност да се измъква със законови и с недотам законови средства.

САЩ посочи Standard&Poors като виновник за световната финансова криза

Първото съденбно дело, в което ще се иска отговорност на голяма кредитна агенция за предизвикването на световната финансова криза, вече...

Общото изявление на европейските сили дойде в началото на срещата на Г20 в Русия. Трите водещи държави в Европа се борят с икономическата криза и търсят варианти за попълване на своите бюджети.

В същото време обществеността беше скандализирана от съобщения, че едни от най-големите и успешни фирми на планетата плащат минимални данъци. Така например стана ясно, че гигантите в кафе индустрията "Старбъкс" са платили малко под 9 милиона паунда данъци във Великобритания за 14 години. Facebook пък не е платила нито долар копроративен данък в САЩ за миналата година, въпреки че има печалба от 1 милиард долара, информира bTV.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com