Италианската мафия - мощен двигател на икономиката

14217
Италианската мафия - мощен двигател на икономиката

Най-големите разработки, на стойност 140 млрд евро на година се падат на италианската мафия, а сенчестия пазар генерира 7% от БВП. Това се съобщава в публикувания днес доклад, подготвен от най-голямата асоциация на производителите Confesercenti, цитирана от агенция КРОСС.

Тя обединява повече от 300 хиляди малки и средни предприятия. „Мафиотските структури, които за дълго са се вкоренили в областта на средния частен бизнес - от магазините и ресторантите до хотелите и курортите, разполагат с ликвидност на стойност 65 млрд.евро, което е много повече от възможностите на всяка една банка", се казва в доклада.

Сега мафията, благодарение на активите си имат възможност да инвестира, което приравнява дейността й с тази на банковия сектор. Според доклада, на това се дължи фактът, че парите от нелегалната дейност попадат в легалния бизнес по време на криза, когато никой няма много пари.

В доклада се посочват тесните връзки между мафиотите и политиците, като най- голяма сфера на влияние престъпните групировки имат в северната част на Апенините.

Според Confesercenti, мафията напълно контролира пазара на хазартните игри, секторът за утилизацията на боклука, строителния бизнес. Интересите й се разпростират и в областта на здравеопазването, спортът и спортните състезания, особено футбола и транспорта.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com