Украинци дариха 15 хиляди лв на община Разлог

4221
Украинци дариха 15 хиляди лв на община Разлог

Седмица след началото на новата година, по време на криза, община Разлог получи дарение от 15 хиляди лева. Желаещите да помогнат са собственици на местен хотел, съобщава агенция КРОСС.

Добрите взаимоотношения с община Разлог, както и финансовата криза подтикват украинците Владимир Трилисский и Сергрй Заикин, собственици на хотела, да направят дарението с цел подпомагане на Община Разлог.

5 000 лева ще бъдат вложени в изграждането на детска площадка в централната паркова зона на село Баня. Ще бъдат закупени 350 нови дунапренени матраци за детските градини в общината за 10 000 лева. 100 от новите дунапренени матраци ще бъдат за детската гради в Баня. Останалите 250 ще бъдат разпределени спрямо нуждите в останалите детските градини в общината. Това стана ясно след проведените срещи и разговори между инж. Красимир Гечрев кмет на Община Разлог и Емил Пачаджиев управител на хотела в село Баня, които съвместно определиха целевото използване на средствата.

За трета поредна година Разлог получи дарение от фирма с президент Людмил Свиленов. Направеното е дарение е на стойност 2000 лв. Дарени са 1700 кг. картофи, 82 кг. сирене и 34 кг. Кашкавал на Социалния патронаж и Дневния център за стари хора в град Разлог.

Дарение в размер на 5 600 лв. получи кметството в село Долно Драглище. Направеното дарение е от англичанина Джулиян Гарбете за изграждането на детски съоръжения в селото. Кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев благодари на всички дарители и призна, че в тези трудни времена е похвално, че има хора, които да отделят от собствените си средства за благото на другите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com