Израел с твърд отговор при обстрел от Газа

7402

Израелският министър на отбраната Моше Яалон предупреди, че Израел ще отговори на всяка атака срещу територията му след ракетния обстрел от Ивицата Газа и престрелките между израелската и сирийската армия на Голанските възвишения, предаде БГНЕС.

"Израелската армия нападна Газа тази нощ, защото считаме ХАМАС за отговорен за всички изстреляни ракети от Газа срещу Израел. По никакъв начин няма да позволим установяването на практика на спорадичен обстрел към нашите цивилни и военни", заяви министърът в комюнике.

"На Голанските възвишения ние също нямаме намерение да пренебрегваме обстрела от Сирия срещу Израел, независимо дали става дума за спорадичен обстрел или не, и ще отговорим твърдо", допълни той. "След като установим източника на стрелбата, ние ще го унищожим без колебание, както го направихме снощи и в предишните случаи. От наша гледна точка сирийският режим е отговорен за случващото се на неговата територия и няма да позволим положение, при което Израел да търпи безответен обстрел", зави министърът.

Израелската армия нанесе три въздушни удара снощи срещу Ивицата Газа, първите след примирието, сключено в края на ноември с ХАМАС след изстрелването на ракета срещу Израел. На северната граница на Израел избухна престрелка между израелската и сирийската армия на Голанските възвишения. Израелски танк откри огън по посока на сирийската територия, след като сирийски снаряд, придружен от обстрел с леко оръжие, падна в окупираната от Израел част от Голанските възвишения. При престрелката няма жертви от израелска страна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com