Камерън: Ще защитя Великобритания от европейска супердържава

5596
Камерън: Ще защитя Великобритания от европейска супердържава

Британският премиер Дейвид Камерън отхвърли като „абсурдно” предложението на Ангела Меркел ЕС рано или късно да има обща национална идентичност и описа като „безсмислица” идеята за лоялност към европейския флаг, пише вестник “Дейли Телеграф”.

Подчертавайки скептичното послание, финансовият министър Джордж Озбърн намекна за референдум за Европа вследствие кризата с еврото, посочвайки, че всяко решение за „промени” в отношенията с ЕС може би трябва да бъде решено в вота на гласоподавателите. Той даде да се разбере, че Великобритания ще наложи вето на новия европейски пакт, освен ако той не включва гаранции за лондонското Сити.

ЕК представи мерки за спасяването на банки с публични средства

Финансовата криза ясно показа, че публичните власти не разполагат с необходимите инструменти за реакция спрямо проблемни банки, работ...

Но Камерън и неговият министър приемат, че единственият път за разрешаване на кризата в еврозоната е по-дълбокото интегриране между 17-те страни използващи общата валута, включващо и нов банков съюз.

Призивите на Германия за политически, финансов и фискален съюз в еврозоната възкресиха опасенията от Европа на две скорости, където ядро от членове на еврозоната ще се опитва да определя правилата за целия Европейски съюз.

Редактор: Яна Баярова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com