Катар не въоръжава сирийската опозиция

5160
Катар не въоръжава сирийската опозиция
ЕС подготвя нови санкции срещу Сирия

Катар не въоръжава сирийската опозиция и съветва всички държави да се отнасят отговорно към събития в Сирия, заяви катарският премиер шейх Хамад бин Джасем. Той подчерта, че Катар се обявява за прекратяване на насилието от всички страни в конфликта, предаде ИТАР-ТАСС.

Коментирайки провелото се в Доха заседание на Комисията за разрешаване на кризата в Сирия към Арабската лига, шейх Хамад отбеляза, че участниците в него потвърдиха подкрепата си за мирния план на специалния пратеник на ООН и Арабската лига Кофи Анан.

Сирия остава непристъпна крепост

Сирия ще остане „непристъпна крепост” на пътя на новия заговор срещу арабските народи. Това гласи разпространеното в Дамас...

В същото време стана ясно, че ЕС ще предостави технически средства за мисията на наблюдателите на ООН в Сирия и подготвя нови санкции срещу режима в Дамаск. Това заяви върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Катрин Аштън пред депутатите от Европейския парламент в Страсбург, предаде ИТАР-ТАСС.

„Страните от ЕС са готови да предоставят технически средства за успешното изпълнение на задачите на мисията на наблюдателите на ООН”, каза Аштън. Тя посочи, че европейският блок продължава да работи по пореден пакет със санкции срещу Сирия.

До момента в „черния списък” на ЕС са включени 162 души, включително президентът Башар Асад и членове на неговото семейство. Освен това ЕС въведе забрана за търговия с оръжие, петрол и петролни продукти със Сирия.

 

МВнР: Българите в Сирия да напуснат незабавно страната

Поради трайното дестабилизиране на обстановката в Сирия, българското посолство в Дамаск временно ограничава своята дейност от днес, 1...

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com