Получихме покана от Робърт Де Ниро

3768
Получихме покана от Робърт Де Ниро
Изпращаме турска лента да представи страната ни на фестивала Tribeca Film Festival в Ню Йорк

Българският So Independent Film Festival получи покана за партньорство не от кой да е, а от Tribeca Film Festival в Ню Йорк. Той е създаден през 2002 г. от великия Робърт Де Ниро и е един от най-успешните в света. Де Ниро и в момента е негов президент, съобщава "Стандарт".

Българският фестивал ще участва на поредното 11-о издание, което се провежда между 18 и 29 април в Ню Йорк.

Tribeca Film Festival помага на създателите на филми да достигат до възможно най-широка аудитория. От основаването си фестивалът е привлякъл международна аудитория от над 3,7 млн. посетители и генерира около 725 милиона долара годишен оборот.

Поканата към българския фестивал идва след големия успех на последното издание на So Independent Film Festival в Ню Йорк, което се проведе в Tribeca Cinemas между 21 и 25 февруари тази година.

"Получих поканата за партньорство от екипа на г-н Де Ниро веднага след завършването на So Independent - Ню Йорк и едновременно се изненадах и зарадвах, защото тя ни носи признанието за първия български фестивал, упоменат като партньор на международен фестивал от класата на Tribeca", сподели Жана Караиванова, артистичен директор на So Independent Film Festival.

"Филмът, който избрахме да презентираме се казва Beyond the hill, на режисьора Eмин Алпер. След наградата за дебютен филм на Берлинале 2012 лентата беше отличена с наградата за най-добър турски филм и сценарий, както и със специалното отличие на ФИПРЕСИ на Международния филмов фестивал в Истанбул, който приключи преди дни.

Това заглавие се вписва чудесно в целите и концепцията, които изданието на нашия фестивал в Ню Йорк следва вече 10 г., а именно да промотира българското и балканското кино на световната сцена", разкри още Караиванова.

Редактор: Ирен Габарска

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com