Китай няма информация за нови ядрени опити на Северна Корея

6145
Китай няма информация за нови ядрени опити на Северна Корея

Китай не разполага с информация за плановете на Северна Корея да провежда нови ядрени изпитания до края на 2013 година. РИА Новости предаде думите на официалния представител на министерството на външните работи на Китай, Хун Лей.

През изминалата седмица медии съобщиха, че Северна Корея е информирала Китай за намерението си да проведе минимум още едно ядрено изпитание с мощност 10 килотона.

Северна Корея потвърди провеждането на ядрен опит

Северна Корея потвърди „успешното” провеждане на подземен ядрен опит. „Трето ядрено изпитание беше успешно проведено&...

"Не зная откъде се е появила тази информация. Китай е против провеждането на ядрени изпитания в Северна Корея и за денуклеоризация на полуострова. Защитата на мира и стабилността в региона отговарят на общия интерес и се явяват обща отговорност", заявява Хун Лей.

Миналата седмица стана ясно, че на ядрения полигон "Пунге-ри" в КНДР са пристигнали камиони с пясък и камъни, което може да е доказателство за началото на подготовка за поредния ядрен опит, съобщи южнокорейският вестник ”Чунан илбо”, позовавайки се на източници от разузнаването. Пясъкът и камъните са нужни за запушването на тунела, в който може да се извършат изпитанията.

Във вторник Северна Корея обяви успешното провеждане на ядрен опит, предизвикало осъждането му от международната общност.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com