Косово ще използва албанския телефонен код

7524
Косово ще използва албанския телефонен код

Косовският министър на икономическото развитие Бесим Бекай обяви, че очаква отговор от албанските власти на молбата за получаване на лиценз за използването на албанския международен телефонен код +355, предаде KS Reporter.

За използването на албанския код бе гласувана специална резолюция на парламента, която бе инициирана от членовете на съвместното Движение за обединение. Министър Бекай уточни, че по този въпрос с албанския му колега е постигнато съгласие за подписването на меморандум за създаването на междудържавна комисия за комуникационно взаимодействие.

Отвориха два гранични пункта между Косово и Сърбия

Два от четири гранични пункта между Сърбия и Косово, бяха отворени днес, както беше предвидено в споразумение за съвместно управление...

„Ние сме готови да приемем кода +355, но за тази цел Албания трябва да убеди Международния телекомуникационен съюз”, допълни Бекай.

Молбата за промяна на телефонния код бе подадена през септември тази година. Причина за тази стъпка са огромните финансови загуби, които Косово понася за използването на чуждите телефонни кодове на Монако, Сърбия и Словения, тъй като страната не е членка на ООН и Международния телекомуникационен съюз и не може да има свой телефонен код.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com