Лекарка на Уго Чавес арестувана за недискретност

4214
Лекарка на Уго Чавес арестувана за недискретност

Лекарка от медицинския екип на президента на Венецуела Уго Чавес е арестувана за разпространяване на поверителна информация, съобщи снощи мексиканската телевизия "Телевиса", предаде БГНЕС.

Става въпрос за 51-годишната Ана-Мария Абреу, която от 12 години работи в президентския дворец "Мирафлорес". Според съобщение на прокуратурата тя е обвинена в разгласяване на секретна информация от политически и военен характер, което е можело да навреди на държавната сигурност на Венецуела.

Правоохранителните органи не уточняват за какви точно сведения става дума, но посочват, че те са били огласени от лекарката в периода 2010-2012 г. Ако вината й бъде доказана, че тя може да получи присъда от 7 до 10 години затвор.

Чавес отказва предизборни дебати

Президентът на Венецуела Уго Чавес отказа да участва в телевизионните дебати със своите съперници преди изборите за държавен глава през...

Адвокатите на Ана-Мария Абреу вече заявиха, че обвинението е напълно безпочвено, защото не се споменава нито информацията, която уж била разгласена, нито вредата, която може да е била причинена на сигурността на страната. Освен това арестуваната медичка никога не е правила публични изявления за здравословното състояние на президента, просто защото не е имала достъп до такава информация.

Редактор: Сияна Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com