Либия потвърди пристигането на Сенуси в Триполи

2710
Либия потвърди пристигането на Сенуси в Триполи

Бившият ръководител на либийските специални служби при режима на Муамар Кадафи - Абдала Сенуси, който е издирван от Международния наказателен съд в Хага, беше предаден на Главната прокуратура на страната, след като Мавритания го екстрадира, съобщи заместник-главният прокурор.

"Потвърждаваме, че Абдала ал Сенуси беше предаден на Либия. Преди няколко минути той пристигна в Главната прокуратура. Първо ще му бъде направен рутинен медицински преглед и веднага след това ще започнат разпитите. По-късно ще решим неговата съдба", посочи Таха Баара. "Екстрадирането му стана по решение на мавритански съд, което беше утвърдено от президента на Мавритания" Мохамед Улд Аблдел Азиз, добави той, цитиран от БГНЕС.

Сенуси влиза в Мали с малийски паспорт и под фалшива самоличност и през нощта на 16 срещу 17 март 2012 г. е арестуван на летището в Нуакшот при пристигането си от Мароко. От тогава е с мярка задържане под стража и на 21 май му е повдигнато обвинение за фалшифициране на документ и незаконно влизане в страната.

Ръководители от режима на Кадафи пред съд на 10 септември

Бившият либийски министър на външните работи при режима на Муамар Кадафи и председателят на парламента от същата епоха ще бъдат изпра...

Редактор: Калина Здравкова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com