"ДНЕС": Никой представител на СО не пожела да приеме 50-хилядната подписка

3901
"ДНЕС": Никой представител на СО не пожела да приеме 50-хилядната подписка

Както предварително бе обявено, днес движение "ДНЕС" възнамеряваше да връчи официално на отговорни представители на Столична община приключилата вчера подписка с исканията на 50 000 граждани срещу новите правила за паркиране в София, съобщиха от движението.

Въпреки заявената от страна на кмета Йорданка Фандъкова готовност за диалог с гражданите, днес никой от страна на столичната администрация не се ангажира да приеме подписката, която дойдоха да подкрепят Янка Рупкина, Силвия Кацарова и Дичо.

Като се отчита чисто моралният, а не правен характер на подписката, "ДНЕС" оценява отказа тя да бъде приета като фрапантно неуважение към гражданите и техните очаквания за промяна на Наредбата за организация на движението в Столична община, предаде БГНЕС.

Подписката стартира на 17 юли и продължи само 48 дни. Отказът да бъдат приети подписите на 50 000 гласоподаватели, благодарение на които общинските съветници и администрация са избрани или назначени на тези длъжности и постове, амбицира Движение "ДНЕС" да удължи срока на подписката. Подписи ще се събират до 1 октомври т.г., след което ще бъдат внесени в столичния Административен съд, като израз на моралната подкрепа на софиянци към исканията на "ДНЕС". Това ще е още категорично доказателство за несъгласието на хората с новите условия за паркиране в София и още веднъж ще покаже необходимостта общинските съветници да се съобразят с исканията и предложенията на "ДНЕС", така че проблемът да бъде решен в полза на столичани, съобщават още от движението.

В 13 часа днес започна заседание на Комисията по транспорт към СОС, в което като наблюдатели участваха представители на протестиращите граждани. По време на заседанието бяха обсъдени предложенията на Движение "ДНЕС" срещу новите правила за паркиране в София. Въпреки опитите да се забие клин между протестиращите и да се създаде впечатление за разединеност, по време на днешното заседание те категорично показаха, че са единни в исканията и действията си. Заседанието приключи без решение, а гражданите, виждайки безпомощността на Транспортната комисия, напуснаха демонстративно заседанието й, като поискаха отмяна на Наредбата. Комисията ще заседава отново на 10 септември, се казва още в съобщението на "ДНЕС".

Редактор: Калина Здравкова

Зелените: Общината рекетира гражданите чрез синя и зелена зона

От Политическа партия "Зелените" възразяваме срещу Синята зона на София, увеличението на цената за престой на час, въвеждането на нов...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com