Македонският "Дневник": Българският „Сорос”, виновен за слугуването на София към Атина

22786
Македонският "Дневник": Българският „Сорос”, виновен за слугуването на София към Атина

Българският „Сорос” е заслужен за слугуването на София към Атина по отношение на Македония. Това се казва в челната статия на първа страница на македонския вестник „Дневник”.

Actualno.com публикува текста, преведен от "Фокус", без промени.

„Българската фондация „Отворено общество”, част от световната организация на Джордж Сорос, била включена активно в антиправителствените протести в София. Чрез пирамида от свои хора в България, ползвайки силно влияние върху привържениците си, тази организация застана зад бившия премиер Бойко Борисов и подстрекава свои хора за протести на площад „Независимост”.

Протестите продължават почти два месеца и ескалираха с безредия по улиците и пред парламента. Въпреки че целта на гражданите, които с дни викаха „мафия, олигарси и комунисти” беше само правителството на Пламен Орешарски, който пое изпълнителната власт от Борисов, който не успя да формира правителство, все пак, според българските медии, демонстрантите не били събрани така спонтанно.

ГЕРБ отговори на Миков, той реши ветото да е другата седмица

"Председателят на парламента да свика извънредното заседание на Народното събрание не по-късно от 11 или 12 август 2013 година. Това на...

Организацията „Отворено общество”, която финансира Сорос, организирала свои привърженици в България, за да подкрепят напрежението срещу Орешарски. Експремиерът Борисов, някогашният външен министър Николай Младенов, а и историкът Димитър Бечев, който е последен във веригата, свързана с фондацията на Сорос, отдавна е в добри отношения с „Отворено общество”, за което се пише, че подстрекава протестите”, коментира вестникът.

Според „Дневник” най-голямата манипулация със съдбата на българския народ е проектът на Сорос и неговата фондация, наречена „Бойко Борисов”. По улиците в столицата по време на протестите са били забелязани експонирани представители на неправителствения сектор, финансиран със средства на милиардера от унгарски произход. Точно този факт накара българските медии да зададат въпроса за „спонтанността” на протестите и „дистанцията, която ужким държи Борисов от демонстрантите”.

„Милиардерът Джордж Сорос и неговите привърженици от „Отворено общество” и друг антибългарски организации и финансови кръгове, превзеха протестите. Както винаги, животът е несправедлив, силните хора впрегнаха демонстрантите в битката помежду си. Да погледнем някои от лицата на протеста, които медиите показват всекидневно, зад които се вижда усмихнатото лице на Сорос. Един от организаторите на протестите се казва Асен Генов, член на ГЕРБ на Борисов, свързан с Отворено общество”, пише на портала www. alterinformation.worldpress.com. В същия текст се посочва, че Сорос има възможност да финансира цял военен конфликт и за него не е никакъв проблем да поеме протестите, за да постигне своите цели.

„Мислите ли, че медиите избират по случаен принцип лицата от протеста, за да им пояснят своите искания на зрителите”, се казва в текста, обявен на портала.

Според „Дневник” точно Генов и други лица от партията на Борисов са пряко свързани с фондацията и гордо са се снимали с тениски на Сорос.

Борисов: Правителството пада, ако Сидеров не влезе с "Атака" и ГЕРБ не гласува

Да се върнат в понеделник, да обсъдим всичко и да приключим. Да не си определяме дата за сватба - кой когато каже. Ако са верни всички...

„Този месец на протестите, в които хората искаха само справедливост, прави се безплатна услуга на Сорос и други олигарси. Това не бяха хора просто донесени от провинцията, а замириса на ГЕРБ”, се казва в текста на портала. По тази тема на портала „Геополитика и България” авторът Валентин Фортунов пише, че фондация „Отворено общество” на Сорос, с участието на местните олигарси подготвил и донесъл Борисов в управлението.

Бившият външен министър Младенов от своя страна в периода, в който ръководеше външната политика, при едно телевизионно интервю призна, че нелегално е пренасял пари на Джордж Сорос през граница. Той беше външен министър от 2010 до 2013 г., а на 2 август беше назначен за специален представител на ООН за Ирак. Същевременно Младенов отдавна бил един от основателите на „Отворено общество” в България, където ръководел четири области.

През 2011 г. в предаването „Нощни птици той каза, че е работил за Джордж Сорос. Видеото от предаването, което се появи в интернет, предизвика разочарование, посочва вестникът.

„Това беше по време на Слободан Милошевич. Бях в „Отворено общество” в София и тогава престана финансирането на фондацията в Белград. Тогава трябваше да играя ролята на куриер. С една торба носех пари, за да може хората да си платят заплатите там”, заявил Младенов. На въпрос дали бил проверен на граница, Младенов заявил, че бил проверен, но не и багажът, който ако е бил отворен неговата лична история щеше да бъде различна. В емисията Младенов попитал водещата откъде знае това, а тя му казва, че случката й разказал на един рожден ден.

Кънев и Лукарски отхвърлиха сътрудничество с ГЕРБ

Протегнатата от Бойко Борисов ръка към Реформаторския блок и изобщо десните партии не беше добре приета от лидерите им. След като вчера...

Докато Младенов беше ръководител на дипломацията официална София реши да промени курса в отношенията със Скопие и да постави условия за българската подкрепа на Македония в ЕС. В писмо, изпратено до македонския външен министър, Младенов предложи три стъпки за нормализиране на отношенията между двете страни като условие за подкрепата на България. Две години по-рано, през 2010 г. Младенов заяви, че не е човек, който би поставял условия на Македония за подкрепа в ЕС. От българската блокада към Македония най-голяма полза имаше Гърция, която с това получи аргумент, че не е единствената пречка за Македония и че проблемът е в Скопие, а не в Атина, посочва изданието.

„Като един от хората, които дават искра на протестите в българското общество се споменава и името на историка Димитър Бечев. Той ръководи канцеларията на Европейския съвет за международни отношения в София, организация основа и подкрепена от фондацията „Сорос”. Българските медии пишеха, че своите партньори и финансисти Бечев ги избира сред корпорациите, правителствата и отделните личности. Този историк в Скопие представи Речника на македонската история, където пише, че етническите македонци са славянски народи и са тясно свързани с съседните българи и сърби, давайки му голямо значение на комунистическия период като ключов за изграждането на македонската идентичност. Бечев заедно с Евангелос Кофос, дългогодишен съветник на Атина по македонския въпрос на семинар през 2010 г. в Скопие изнесоха лекция за тяхното виждане за историята на Македония”, коментира „Дневник”. Български анализатор пожелал анонимност заявил пред вестника, че зад протестите в България стоят организации, които са финансирани от „Отворено общество” и това не е тайна

„Целта на протестите като че ли загуби смисъл. Но симптоматично е това, че младежите, които протестираха след това ходеха на море с пълни джобове с пари. Те не крият, че париите са спечелили на протестите”, заявил източникът на вестника.

Принт Скрийн от статията на сайта

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com