Меркел не подкрепя еврооблигациите "при никакви обстоятелства"

3948
Меркел не подкрепя еврооблигациите "при никакви обстоятелства"

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че „при никакви обстоятелства” не приема предложението за пускане на общи еврооблигации на еврозоната, предава Блумбърг.

„Някои предлагат еврооблигации, казвайки, че единните лихвени проценти - това е всичко, от което се нуждаем, и всичко ще бъде добре”, коментира Меркел.

Меркел поиска повече правомощия за ЕК

Германският канцлер Ангела Меркел призова за повече правомощия на Европейската комисия (ЕК) в отговор на дълговата криза, която заплашв...

Според нея, преди всичко, за да бъде преодоляна кризата, е необходимо да се повиши конкурентоспособността на Европа, да се укрепи интеграцията, да се осигури устойчивостта на бюджетната система за гарантиране на икономически растеж.

Повечето германски граждани също отхвърлят идеята за еврооблигациите - широко обсъждания инструмент за обединяване на дълга в еврозоната като средство за преборване на кризата, и са срещу оставането на Гърция в еврото. Това са данните от проведено наскоро проучване.

Изследването показа, че 79% от запитаните са заявили, че се противопоставят на въвеждането на еврооблигациите. 14% от анкетираните подкрепят този инструмент.

Редактор: Сияна Любомирова

В Гърция бесни на идеята на Меркел за референдум за еврото

Водачите на главните гръцки партии и медиите в страната реагираха гневно на предложението, приписвано на канцлера Ангела Меркел, да с...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com