Меркел против опрощаването на гръцкия дълг

5627
Меркел против опрощаването на гръцкия дълг

Отпускането на следващия транш от финансовата помощ за Гърция все още е под въпрос. В Атина продължават преговорите на гръцкото правителство с международните кредитори.

В Брюксел говорителят на еврокомисаря по икономическите и паричните въпроси Оли Рен заяви, че не знае още колко време ще бъде нужно за постигането на споразумение.

Медийна цензура потресе Гърция

В рамките само на три дни ръководството на държавната телевизия ЕРТ наложи цензура на трима журналисти. Днес по нареждане на главния ...

Междувременно, германският канцлер Ангела Меркел се обяви срещу ново опрощаване на гръцкия дълг, пише вестник „Хамбургер абендблат”.

Говорителят на германското правителство Щефен Зайберт заяви, че ново опрощаване на гръцкия дълг е напълно изключено.

„Германското бюджетно законодателство постановява, че срокът за погасяване на кредита може да бъде удължаван единствено, ако се сметне, че това няма да доведе до загуби. Германия и други страни смятат, че опрощаване на гръцкия дълг е изключено”, каза Зайберт.

По-рано германският финансов министър Волфганг Шойбле предложи Гърция да изкупи своя дълг на по-ниска цена от кредиторите.

Правителството в Атина планира да внесе до 5 ноември в парламента пакета с нови мерки за икономии и реформи. Получаването на мнозинство обаче е под въпрос. Без новите съкращения Гърция няма да получи поредния транш от помощ в размер на 31,5 милиарда евро.

Гърция ще провали съгласувания план с ЕС

Гърция няма да успее да съкрати държавния дълг и да постигне бюджетен излишък в набелязаните срокове, твърди Международният валутен фо...

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com