Младенов: България иска Западните Балкани в ЕС

6776
Младенов: България иска Западните Балкани в ЕС

Министърът на външните работи Николай Младенов се срещна със заместник-помощник държавния секретар на САЩ по европейските и евроазиатските въпроси Брент Хартли, съобщиха от МВнР, предаде БГНЕС.

Темите за сътрудничеството между България и САЩ в Афганистан, предизвикателствата пред евроинтеграцията на страните от Западните Балкани, както и ситуацията в региона на Близкия изток и Северна Африка бяха обсъдени на срещата. Двамата подчертаха отличното ниво на двустранното сътрудничество.

Министър Младенов и Брент Хартли изразиха загриженост за развоя на събитията в Близкия изток. Те се обединиха около тезата, че гарантирането на стабилността на управлението в Ливан и предотвратяването на възможността конфликтът в Сирия да се разпространи и на други места в региона, е от ключово значение.

България е за разширяването на ЕС към Западните Балкани и работи активно в тази посока със своите съседи. "Ние искаме този процес да бъде успешен", категоричен е Николай Младенов. Той припомни, че в периода на преговорите за членство България е успяла да разреши редица проблеми в отношенията си със съседите и очаква да види същия подход и в политиката, която водят те сега.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com