Нетаняху нарече критиките на ЕС спрямо Израел „аномалия“

1129
Нетаняху нарече критиките на ЕС спрямо Израел „аномалия“
Снимка: Getty Images / Guliver

Израелският премиер Бенямин Нетаняху определи повтарящите се критики на Европейския съюз спрямо Израел като „аномалия“ и призова Европа да преосмисли отношението си спрямо държавата.

Брюксел многократно е осъждал строителството на еврейски жилища в окупирания Западен бряг, както и атаките срещу неправителствени организации, критични към правителството.

Нетаняху приветства "твърдото послание", отправено срещу Башар Асад от САЩ

Израелският премиер Бенямин Нетаняху приветства "твърдото послание" отправено срещу Башар Асад от САЩ и демонстрира "тоталната" си подк...

„Съществува аномалия, ние често сме критикувани от Западна Европа, често повече от което и да е било друго място по света. Израел е бастион на европейските и западните ценности в сърцето на едно много мрачно място“, каза премиерът в Будапеща по време на втория ден от тридневната си визита в Унгария, цитиран от AFP.

Нетаняху направи коментара си след среща с лидерите от Вишеградската четворка – Унгария, Полша, Словакия и Чехия. Премиерът също така похвали четирите държави за това, че се оказали подкрепа на Израел „по няколко повода“ по време на срещи на ЕС. По думите на анализатори Израел търси по-близки връзки с държави, които могат да защитават интересите на страната на международни форуми.

Израелският министър-председател е първият на поста, който посещава Будапеща от падането на комунизма през 1989 г.

От своя страна неговият унгарски колега Виктор Орбан, самият той критик на миграцията на мюсюлмани към Стария континент, определи Нетаняху като „патриот“. „Споделяме възгледите на Израел за защита на външните граници“, каза Орбан, допълвайки, че, ако Европа не си сътрудничи с Израел, то тя наказва себе си, отбелязва още БГНЕС.

Нетаняху одобрява първото селище на Западния бряг от 25 години насам

Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху заяви, че планира в четвъртък да одобри първото от 25 години насам изцяло ново селище...

Много от силната еврейска общност в Унгария, която наброява около 100 000 души, обвинява Орбан за това, че не обръща достатъчно внимание на антисемитизма в страната или дори, че го окуражава, ползвайки се от подкрепата на крайното дясно. Въпреки това Нетаняху защити Орбан, настоявайки, че Унгария – като родина на един от основателите на съвременния политически ционизъм Теодор Херцел, е „на първа линия“ в борбата срещу антиционизма.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия