Фестивалът "София диша 2013" започва с "Екоморфози"

12685
Фестивалът "София диша 2013" започва с "Екоморфози"

Фестивалът „София диша 2013” започва с „Екоморфози“, съобщиха от пресцентъра на общината. Фестивалът е организиран с подкрепата на Столична община и постепенно се превърна в едно от най-мащабните културни събития в столицата. По традиция, всяка неделя на месец август ще се прекъсва автомобилния поток на една централна софийска улица, за да могат жителите и посетителите на столицата да се насладят на организираните културни събития в спокойната и приятна градска атмосфера, като и тази година събитието е в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за Европесйка столица на културата 2019.

На 4-ти август, София ще се преобрази с традиционното затваряне на ул. „Шишман”, където Фестивалът започва с еко-темата „Екоморфози“. От 16:00 до 22:00 часа, жителите и посетителите на София могат да се докоснат до пъстротата на културата и изкуството, съчетани с представянето на екологичния и био начин на живот в градски условия, а организаторите са подготвили куп интересни и полезни инициативи по време на първия ден от Фестивала. В тематичната инициатива ще се включи кампанията на Европейската комисия „Екс-пушачите са неудържими”, която ще мотивира младите да откажат цигарите или да продължат да не пушат.

"София диша" този път и през зимата

София диша и през зимата на 2012 година. Един от най-популярните фестивали за изкуство в столицата, който се провежда в продължение н...

От Фондация „Българска Хранителна Банка” ще се проведе кампания за набиране на храни и средства, а посетителите ще могат да се присъединят като доброволци и симпатизанти в подкрепа на каузата на Българската хранителна банка. Доброволческият екип на Slow Food в България ще разположи свой кът, където ще представят вкусни и важни теми, свързани със съхраняване на биоразнообразието и кулинарните традиции и кул¬тура на българите. Същевременно, канят всеки желаещ да се включи в инициативата, като донесе домашно приготвена храна, която да сподели с гостите на „София диша”. Екипът на Био игри е подготвил редица изненади за най-малките посетители на „София диша”. В тяхната „Транспортна работилница“ децата и родителите ще се запознаят със замърсителите на околната среда, идващи от транспортната система и заедно ще имат задачата да открият нови начини на транспорт. Екоморфозите на „София диша“ няма да подминат артистичния дух.

Фестивалът „София диша“ ще продължи и през следващите недели от месец август със „Словото зове“ на ул. „Ангел Кънчев” на 11-ти, визуални изкуства с името „Ветрове от цветове“ на ул. „Пиротска” на 18-ти и ще завърши на 25-ти август с „Песента на танца“ на пешеходната част на бул. „Витоша”. През месец септември ще се пренесе в големите столични квартали, разположени в периферията на града, като Кварт Фест.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини