Папата: Кой съм аз, че да съдя гейовете?

13145
Папата: Кой съм аз, че да съдя гейовете?

Папа Франциск заяви, че хомосексуалните хора не бива да бъдат съдени или маргинализирани. При завръщането си от визита в Бразилия папата каза пред журналисти: „ Ако човек е гей, но търси Бог и има добри намерения, кой съм аз, че да го съдя?”, предаде BBC.

Позицията на папа Франциск по въпроса за хомосексуалистите е доста по-отстъпчива от тази на предшественика му Бенедикт XVI. Пет месеца след встъпването си в длъжност настоящият водач на Католическата църква заяви, че гейовете трябва да бъдат напълно приети в обществото, независимо, че католицизмът ги определя като грешници.

Папа Франциск призова мафията към покаяние

Сдобрете се - с този призив се обърна към мафиотските структури в Италия папа Франциск I, който освен призив всъщност отправи и предизв...

Папата обаче осъди лобито на хомосексуалистите. „Проблемът не е в самата ориентация. Всички трябва да бъдем братя. Проблемът е лобито на тази ориентация, лобитата на алчните хора, политическото лобиране, масонските лобита, толкова много лобита. Това е най-сериозният проблем”, заяви папа Франциск.

По отношение на въпроса за жените свещеници той каза, че Църквата е против, но ролята на жените все пак трябва да се разширява.

„Не можем да ограничим ролята на жените до църковни прислужници или ръководители на благотворителни дружества. Тя трябва да стане по-голяма”, коментира папа Франциск. Все пак той бе категоричен, че въпросът за ръкополагането на жени в духовен сан е „затворен”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com