Папуляс е ужасен от проблемите пред Гърция

4923
Папуляс е ужасен от проблемите пред Гърция

Гръцкият президент Каролос Папуляс заяви, че е ужасен от опасността, която политическата нестабилност представлява за Гърция. Това става ясно от публикувани документи след среща на президента с лидерите на трите основни гръцки партии, предаде БГНЕС.

На срещата си в неделя с лидерите на консерваторите, социалистите и крайната левица в неуспешен опит за постигане на споразумение за сформиране на правителство, Папуляс изтъкнал пред тях, че "опасността е реална" за страната, сочат официалните документи.

Той посочил предупрежденията на действащия премиер Лукас Пападимос, на управителя на Централната банка и на министъра на финансите за "състоянието на финансовите резерви на страната и опасността от рухване на банковата система, ако продължи тегленето на депозити заради несигурността, която политическото положение създава у гражданите".

"Смятам, че времето играе срещу нас. И съм ужасен от идеята за проблемите, пред които трябва да се изправи страната в понеделник, четвъртък, петък", допълва президентът в края на срещата. Той изразява разочарование от събеседниците си, като изтъква, че е очаквал от тях "по-напредничава дискусия".

Днес Папуляс трябва отново да проведе среща с основните политически играчи в страната в 11 ч по Гринуич в опит да изтръгне съгласието им за кабинет "от личности", който предложи на срещата им снощи. Безизходицата в Гърция продължава след изборите на 6 май, които не дадоха мнозинство на нито една партия и отхвърлиха продължаването на мерките за строги икономии.

Редактор: Десислава Ушатова

Гръцката криза срина пазарите в ЕС

Финансовите пазари реагираха негативно, след като политическата несигурност в Гърция продължи да подкопава доверието на инвеститорите. ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com