Аржентина позволи на своите граждани сами да определят пола си

3507
Аржентина позволи на своите граждани сами да определят пола си

Аржентина одобри закон за идентичността на пола, пише CNN. Законът позволява на гражданите сами да избират пола, с който да бъдат записани в официалните си документи.

Според закона аржентинците имат правото да бъдат третирани в съответствие със собствената си полова идентичност и правителството е длъжно да я признае.

Взрив пред сградата на мисията на ЕС в Аржентина

Самоделна бомба избухна през зданието, в което се намира мисията на ЕС в Аржентина. Двама неизвестни извършители са поставили бомба...

Законът получи окончателно одобрение от Сената в сряда.

„Половата идентичност е вътрешен и индивидуален начин, по който всеки човек чувства пола си. Той може да отговаря или да не отговаря на пола по рождение”, гласи законът.

Това означава, че хората на възраст 18 или повече години в Аржентина могат да отидат в правителствената служба и да променят пола си в официалните документи, ако преценят.

Законът има за цел да интегрира хората, които се подлагат на операции за смяна на пола или хормонално лечение, за да изглеждат като противоположния пол.

Защо Аржентина национализира YPF?

Президентът на Аржентина Кристина Фернандес де Кирхнер сложи край на месеци спекулации, когато обяви хода за национализиране на YPF &nd...

Хората, които се обличат, говорят или имат маниерите на противоположния пол, също могат да кандидатстват за промяна на документите.

Движението по посока на такъв закон започва от бившия президент Нестор Кирхнер, а идеята е продължена от съпругата му и сегашен президент Кристина Фернандес де Кирхнер.

„Законът е път към равенството, интеграцията и признаването на правата на всички аржентинци”, коментира вицепрезидентът Амаду Боудоу. „Днес е ден, в който хиляди аржентинци имат нови права, без това да засяга и другите им такива”, заявява той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com