Пентагонът поиска допълнителни пари за НАТО в Афганистан

3340
Пентагонът поиска допълнителни пари за НАТО в Афганистан

Пентагонът поиска прехвърлянето на няколко милиарда долара от бюджета за отбрана за допълнителни разходи на НАТО в Афганистан, тъй като те са се оскъпили много след затварянето на пътищата през Пакистан от правителството в Исламабад, предаде БГНЕС.

В писмо до Конгреса министерството на отбраната поиска да се прехвърлят 8.2 млрд. долара, които първоначално бяха предвидени за по-приоритетни мисии, каза говорителят на Пентагона Джон Кърби. Искането е заради непредвидени разходи, каза той, добавяйки, че въпросът за службите, които ще се възползват от тях, не е уточненен.

Завишаването на разходите на международната коалиция в Афганистан се дължи до голяма степен на "затварянето на сухопътните пътища в Пакистан, което струва повече средства за бензин и летателни часове", уточни той.

Исламабад забрани от 7 месеца преминаването на пътни конвои на НАТО на негова територия. Мярката е заради смъртта на 24 пакистански войници, убити погрешка при американски въздушни удари срещу пакистански граничен пост. Американският министър на отбраната Леон Панета заяви миналия месец, че надхвърлянето на разходите е от порядъка на 100 млн. долара месечно за САЩ.

САЩ са загубили $13 млрд. от икономически шпионаж

Чуждестранният шпионаж е причинил финансови загуби на икономиката на САЩ за над 13 млрд. долара, предаде БГНЕС. Това заяви шефът на к...

Редактор: Яна Баярова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com