ПКК започна изтеглянето си от Турция

8470
ПКК започна изтеглянето си от Турция

Изтеглянето на кюрдските бунтовници от Крюдската работническа партия (ПКК) от Турция към Северен Ирак започна, съобщи ръководителят на основната прокюрдска партия в Турция, предаде БГНЕС.

"Знаем, че движението (за изтегляне) на бунтовниците започна", заяви Селахатин Демиртас, съпредседател на Партията за мир и демокрация. Той не уточни дали то е започнало днес или по-рано и не разкри подробности за начина на изтеглянето.

Демиртас каза още, че "бунтовниците без съмнение трябва да се възползват от нощта, за да се изтеглят" към лагерите в Иракски Кюрдистан. Военното крило на въоръженото движение потвърди вчера, че изтеглянето му към базите в тила ще започне днес, както беше съобщено в рамките на течащия мирен процес с Анкара. То обаче предупреди да не се допускат провокации, които биха могли да попречат на операцията.

Демиртас, който е влиятелен кюрдски депутат, също изрази безпокойство от възможна намеса на "тъмни сили". "Не очакваме атака на армията, а на тъмни сили, паравоенни бойци, които не са под контрола на правителствените сили, могат да опитат да саботират операцията", посочи той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com