Плевнелиев и Миков поднесоха съболезнованията си за катастрофата в Испания

4187
Плевнелиев и Миков поднесоха съболезнованията си за катастрофата в Испания

Президентът Росен Плевнелиев изрази съболезнованията си по повод тежката железопътна катастрофа край испанския град Сантяго де Компостела, отнел живота на десетки испански граждани, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

"С дълбоко прискърбие научих новината за трагичния железопътен инцидент край град Сантяго де Компостела, отнел живота на много Ваши сънародници и причинил огромно страдание", пише държавният глава в съболезнователно писмо до испанския крал Хуан Карлос I.

Влак дерайлира в Испания - най-малко 20 са загинали

Между 15 и 20 души са загинали при дерайлирането на пътнически влак в района на Сантяго де Компостела, северозападна Испания, съобщават...

"От името на българския народ и лично от мое име позволете да изкажа най-искрени съболезнования за тежката загуба. В този труден за Вашата страна момент бих искал да изразя съпричастността и солидарността на Република България към близките на загиналите и пострадалите и към народа на Кралство Испания", се казва още в писмото на президента Росен Плевнелиев до Негово Величество. Държавният глава пожелава бързо възстановяване на ранените в трагичния инцидент.

Председателят на НС Михаил Миков изпрати съболезнователни адреси до председателите на Конгреса на депутатите Хесус Мария Посада Морено и на Сената на Кралство Испания Пио Гарсия-Ескудеро Маркес по повод влаковата катастрофа, съобщиха от НС.

По повод голямата трагедията, покрусила цяла Испания, моля, приемете израза на най-дълбоките ми съболезнования и съчувствие към Вас, към членовете на Конгреса на депутатите и на Сената и към семействата и близките на загиналите, пише председателят на българския парламент. Михаил Миков изразява най-искрената приятелска и човешка съпричастност и солидарност на депутатите в 42-рото Народно събрание и на целия български народ. Скърбим за жертвите и сме дълбоко съпричастни към мъката на приятелския испански народ, заявява той. Позволете ми в този труден момент да изразя и искрената си надежда за успешното приключване на спасителните операции и за скорошно възстановяване на ранените при тежката железопътна катастрофа, пише още председателят на Народното събрание.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com