Полицията нахлу в атинското метро и разгони стачкуващите

5790

Гръцката полиция щурмува депо на метрото в столицата Атина, разпръсквайки седящ протест на стачкуващите работници, предаде БГНЕС.

Работниците стачкуват девети пореден ден, което блокира работата на подземната железница. Консервативното правителство използва закон за извънредно положение, за да заплаши стачкуващите с арест, ако не се върнат на работа. Не е ясно дали акцията ще доведе до възобновяване на транспорта. Стачкуващите се противопоставят на предложенията за намаляване на заплатите им.

Акцията била извършена малко преди 4 ч местно време (2 ч по Гринуич) с участието на около 100 полицаи от силите за борба с безредиците, които влезли в депото. Говорител на полицията, заяви, че трима души са били арестувани, но в последствие са били освободени.

Районът около депото в момента е отцепен, за да се попречи на други служители да се присъединят към стачката. Шофьорите на автобуси и служителите от жп транспорта се очаква да се присъединят към стачката днес. Правителството опитва да въведе мерки за строги ограничения на разходите, които профсъюзите не приемат.

Редактор: Десислава Ушатова

Гърци бягат от данъците с български документи

Те са родени и живеят в Гърция, но това не им пречи да се сдобият с български лични карти и регистрационни номера за автомобилите си, з...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com