Пътниците от таксито на норвежкия премиер - платени актьори

5218

Част от пътниците, които са се качили в таксито, при премиера на Норвегия Йенс Столтенберг, всъщност са били платени актьори, пише сайтът skynews.com.au.

Видеото, излъчено месец преди изборите, показва министър-председателят, който кара такси "инкогнито", с униформа и слънчеви очила. Столтенберг стои зад волана и шофира с пътници на задната седалка около Осло. 

Норвежкият премиер нямал лиценз за каране на такси

След като вчера норвежкият премиер Йенс Столтенберг подкара такси, за да разбере нагласите на избирателите, стана ясно, че политикът не...

Видеото бързо стана популярно в социалните мрежи и в медиите. Столтенберг обяснява в началото на клипа, че искал да се доближи до избирателите, за да разбере какви са техните грижи.

Таблоидното издание "Ферденс ганг" постави под въпрос спонтанността на клипа, като посочи, че петима от 14-те пътници, заснети със скрити камери, в действителност са били избрани след кастинг.

"Петима обикновени граждани бяха попитани дали искат да участват във видео на партията на премиера. Те не знаеха нищо друго, освен това, че ще бъдат взети с такси", обясни говорителят на Работническата партия Пиа Гълбрандсън. "Тяхната изненада, когато разбраха, че шофьорът на таксито е премиерът, беше истинска".

"Всеки един от петимата получи по 500 крони "за благодарност", казаха от Работническата партия.

Норвегия против Румъния и България в Шенген

Норвегия се противопоставя на разширяването на Шенгенската зона. Наред с няколко страни от ЕС, норвежците са против присъединяването на...

Никой от пътниците не е трябвало да плаща такса, тъй като Столтенберг няма право да кара такси.

Собственичката на фирмата, която направила видеото, Кетил Трай - приятелка на премиера - заяви, че кастингът е бил необходим, за да се уверят, че пътниците са на разположение в точното време.

Последни проучвания показват, че ляво-центристката коалиция на Столтенберг изостава доста от дясното крило и не се очаква видеото да има такъв успех, че да обърне нещата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com