Норвежкият премиер нямал лиценз за каране на такси

7698
Норвежкият премиер нямал лиценз за каране на такси

След като вчера норвежкият премиер Йенс Столтенберг подкара такси, за да разбере нагласите на избирателите, стана ясно, че политикът не е имал лиценз за управление на такси.

За да караш такси в Норвегия е необходимо да притежаваш специално разрешително. Премиерът Йенс Столтенберг обаче не разполагал с такова. Нещо повече - в самия видеоклип, разпространен от неговата Работническа партия, той признава, че не е сядал зад волана от 8 години, информира bTV.

За момента не е ясно дали норвежката полиция се е заинтересувала от случая. Със сигурност обаче Столтенберг ще се сдобие с много нови симпатизанти по цял свят.

Иначе инициативата на норвежкия премиер срещна противоречиви реакции. Някои от "клиентите му" питаха дали не е подал оставка, та трябва да кара такси. Една възрастна дама дори заяви, че ще е по-спокойна, ако премиерът "премиерства", а не кара такси.

Изявата на Йенс Столтенберг е част от предизборната му кампания преди парламентарния вот, насрочен за началото на септември. Неговата работническа партия имаше отчаяна нужда от популярност, след като социолозите й отреждаха провал. „Като премиер за мен е важно да чуя мнението на хората, а в такситата, хората действително казват онова, което мислят”, заяви той.

Такситата в Москва вече не са само автомобили

Велосипед такси - това не е атракция, а сериозно превозно средство, с което вече можете да се придвижите без да попадате в сериозните...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com