Ваньо Танов настанен по спешност във ВМА

9004
Ваньо Танов настанен по спешност във ВМА

Шефът на митниците Ваньо Танов е бил настанен по спешност в реанимацията на Военна болница в неделя на обяд. Състоянието му е тежко, а лекарите се борят за живота му, пише "Преса".

Танов е докаран от "Токуда", където лежи от май и претърпя четири операции. След първата - за отстраняване на камък от жлъчката, нещата се объркват. Близки до Танов дори се съмняват, че става въпрос за лекарска небрежност. Интервенцията е извършена от едно от светилата в жлъчно-панкреатичната хирургия проф. Радослав Гайдарски и е била успешна, разказаха приятели на Танов.

Освобождават Танов от поста директор на Агенция "Митници"

Директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов ще бъде освободен, съобщи Нова телевизия. Решението е на финансовия министър Петър Чобанов...

След това немарливо отношение на сестрите и липса на дежурни лекари довело до инфектиране на раната. По думите им те забравяли да правят превръзки на ВИП пациента с дни, е през последната седмица не е имало кой да смени катетрите му. От "Токуда" коментираха, че са положени всички грижи в съответствие на състоянието, в което бил Танов. В момента той е с пневмония и в септично състояние, но докторите във ВМА се надяват да го стабилизират. След това най-вероятно ще се наложи да бъде опериран отново. Медиците са оптимисти за крайния изход от заболяването на Танов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com