Ратко Младич е откаран в болница

4454
Ратко Младич е откаран в болница

Бившият военен лидер на босненските сърби Ратко Младич е бил откаран в болница, тъй като не се чувствал добре по време на изслушването пред Международния наказателен трибунал за бивша Югославия, заяви говорител на Международния наказателен трибунал за бивша Югославия, цитиран от АФП и БГНЕС.

"Младич не се чувства добре и беше откаран в болница като предпазна мярка", заяви Нерма Йелачич в Хага.

Делото за геноцид и военни престъпления срещу бившия военен лидер Младич беше подновено на 9 юли. 70-годишният Младич е обвинен по 11 точки за геноцид, военни престъпления и престъпления срещу човечеството заради ролята си във войните на Балканите. Делото срещу него беше прекратено на 17 май, само ден след като започна в Хага, заради нередности, допуснати от прокуратурата.

Срещу Младич са повдигнати обвинения за клането в анклава Сребреница, Североизточна Босна, където близо 8000 мюсюлмански мъже и момчета бяха убити от войските на босненските сърби под командването на Маладич. Той е обвинен също така, че е тероризирал босненската столица Сараево по време на 44-месечната обсада, при която бяха убити 10 000 души. Младич не се признава за виновен по обвиненията. Ако бъде признат за виновен, той може да бъде осъден на доживотен затвор.

Редактор: Яна Баярова

Възобновиха делото срещу Младич

Делото за геноцид и военни престъпления срещу бившия военен лидер на босненските сърби Ратко Младич беше подновено днес и се очаква с...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com