Грандиозен скандал в банковата система на Румъния

12366
Грандиозен скандал в банковата система на Румъния
Сред задържаните са трима служители от Министерството на икономиката

Прокурорите от Дирекцията за разследване на организираната престъпност и тероризма в Румъния издадоха вчера заповеди за задържане на 33 банкови и правителствени служители, заподозрени в пране на пари и данъчни измами, с което нанесли на държавния бюджет щети за над 22 милиона евро.

Сред задържаните са трима служители от Министерството на икономиката, заместник-председател на Румънската банка за развитие и президентът на Гаранционния фонд за малки и средни предприятия, който дава на банките гаранции в замяна на бизнес кредити. Въпросните представители вече временно са били освободени от заеманите длъжности, докато трае разследването, пише КРОСС.

В Румъния пак плашат Бъсеску с отстраняване

Или Виктор Понта премиер, или ново суспендиране - това е посланието, което управляващият Социал-либерален съюз (СЛС) отправя към прези...

Прокурорите разследват престъпна група от около 50 души, която с фалшиви документи е теглила банкови заеми за фиктивни компании, използвайки гаранциите на Държавния фонд за малки и средни предприятия.

Нанесени са финансови щети на три от най-големите банки в Румъния - Румънската търговска банка, Румънската банка за развитие и Спестовната каса.

През вчерашният ден прокуратурата вчера изслуша сто души, като междувременно бе извършен обиск на повече от 50 адреса, предимно частни домове и офиси. Повечето от тях бяха в Букурещ, но имаше и такива в Кулораш и Гюргево.

Редактор: Петър Проданов

Румъния иска още 6 моста над Дунав

Инфраструктурен проект за развитие на транспорта в Румъния предвижда да бъдат построени още 6 моста над река Дунав по границата с Бълга...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com