САЩ обмислят ускоряване на изтеглянето от Афганистан

5081
САЩ обмислят ускоряване на изтеглянето от Афганистан

САЩ обмислят ускоряване на планираното изтегляне на американските сили от Афганистан, включително и възможността в страната да не останат американски войници след 2014 година, съобщи „Ню Йорк Таймс”.

Позовавайки се на американски и европейски източници, изданието посочва, че президентът на САЩ Барак Обама е все по-разочарован от отношенията си с афганистанския президент Хамид Карзай, които са се влошили заради решението на САЩ да започне мирни преговори с талибаните.

Шест деца са загинали за един ден от мини в Афганистан

Четири момичета и две момчета загинали само за един ден от заложени на пътя мини.Четирите момичета били на възраст между 5 и 8 годинки,...

Видеоконференция от 27 юни между Обама и Карзай, имаща за цел да понижи напрежението, е завършила зле, посочва вестникът на своята интернет страница, като се позова на американски и афганистански представители, запознати с разговора.

Карзай е обвинил САЩ, че се опитват самостоятелно да постигнат мир с талибаните и техните пакистански поддръжници, сключвайки споразумение, което ще изложи правителството на Карзай пред неговите врагове.

Обама се придържа към ангажимента си да завърши военното участие на САЩ в Афганистан до края на 2014 година, но САЩ са в преговори с афганистанските власти за възможността да запазят малка „остатъчна” сила следващата година.

Източниците на изданието посочват, че не са взети решения относно темпа и мащаба на изтеглянето.

Пакистан можел да спре войната в Афганистан, ако иска

Пакистан може да сложи край войната в Афганистан "до няколко седмици", ако наистина иска мир, заяви началникът на афганистанския Гене...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com