САЩ ще продължат атаките срещу Ал Кайда в Пакистан

4816
САЩ ще продължат атаките срещу Ал Кайда в Пакистан

САЩ ще продължат атаките си срещу Ал Кайда в Пакистан, заяви американският министър на отбраната Леон Панета ден след съобщението за смъртта на номер две в терористичната мрежа, либиеца Абу Яхия ал Либи, при атака с безпилотен самолет в Пакистан, предаде БГНЕС.

"Бяхме много ясни относно факта, че ще продължим да се отбраняваме", заяви той при посещение в Делхи в отговор на въпрос за продължаването на бомбардировките с безпилотни самолети в момент, когато пакистанците считат, че те нарушават суверенитета на страната.

Панета заяви още, че суверенитетът на САЩ също е застрашен заради това, че ислямистите, организирали атентатите от 11 септември, се намират в племенни зони в Пакистан. САЩ обявиха вчера смъртта на ал Либи, като заявиха, че по този начин е предизвикан "голям обрат" в екстремистката мрежа, малко повече от година след смъртта на Осама бин Ладен.

Според американски високопоставен представител, пожелал да остане анонимен, Либи отговарял за операциите на Ал Кайда в Пакистан и за обучението на лицата, служещи за връзка между отделните клонове на организацията, най-вече с Ал Кайда на Арабския полуостров.

Редактор: Яна Баярова

Стратегът и втори човек в Ал Кайда може да е убит в Пакистан

Абу Яхия ал Либи, стратегът на терористичната мрежа Ал Кайда и втори човек в ръководството й след Айман аз Зауахири, може да е убит ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com