"Северната столица" на Молдова може да поиска суверенитет

7749
"Северната столица" на Молдова може да поиска суверенитет

"Северната столица" на Молдова може да поиска суверенитет. С решение от 29 февруари 2012 година град Белц се обяви за „особена зона на православието и неподчинение на централната власт”. Но с това не се спря. На 29 март на заседание на Общинския съвет бе взето решение да се въведе собствен исторически флаг на молдовската държава, пише вестник „Молдовски ведомости”.

В решението бе подчертано, че сегашната символика и трикольорът на Молдова „нямат никакво отношение към молдовската държавност”. В Белц официално бе въведен синьо-червеният флаг, който комунистите развяват на всички свои протестни акции.

Румъния е против руските миротворци в района на Днестър

Румъния заедно с Украйна и европейските партньори поставят под въпрос присъствието на руските миротворци в зоната за сигурност на молдо...

Комунистическата партия настоява този флаг да бъде разпространен навсякъде като нов символ на Молдова. Комунистите посочват, че след връщането си на власт ще сменят сегашния молдовски официален флаг, който е изкопиран от румънския.

Неподчинение на централната власт, свой флаг и символика, масови протести, митинги – всичко това не може да бъде наречено стремеж за консолидиране и стабилизиране на обществото, за което говореха комунистите, коментира изданието.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com